Přeskočit na obsah

Silvestrovský běh 2023 v Chebu byl rekordní! (Odkaz na fotogalerii ve článku)

Konec roku je vždy dobou plnou tradic, oslav a předsevzetí. A právě poslední den roku 2023 se v Chebu odehrál jedinečný sportovní svátek. Nepříjemné počasí z vanočního týdne se umoudřilo a bylo jako stvořené pro venkovní aktivity. Dopoledne se okolí Chebu proměnilo v pulzující místo, kde se shromáždili nadšenci sportu, aby se rozloučili se starým rokem v pohybu. Celkem se tohoto happeningu zúčastnilo neuvěřitelných 514 běžců, cyklistů, koloběžkářů a těch, kteří se rozhodli užít si trasu klidnou procházkou. Bylo to skutečně pestré a inspirující shromáždění lidí různých věkových kategorií a kondičních úrovní, které dokázalo, že sport spojuje a baví.

Významnou skupinu mezi účastníky tvořily hráčky házené z týmu Házená Kynžvart, který je hrdým zástupcem nejvyšší české soutěže. Dámy předvedly svůj týmový duch nejen na házenkářském hřišti, ale i během tohoto sportovního dopoledne, kde se mísily s ostatními sportovci a s úsměvem zdolávaly každý kilometr.

Akce nebyla pouze o sportu, ale i o společenství a pomoci druhým. S velkým nasazením se do organizace zapojila chebská skupina Českého klubu turistů, která přispěla k hladkému průběhu akce a zároveň byla oficiálně zařazena do seznamu akcí turistického klubu. Tím se podařilo propojit sportovní a turistickou komunitu, což mělo pozitivní vliv na celkovou atmosféru.

Účastníci Silvestrovského běhu měli možnost zakoupit novoroční čtyrlístek, který nejenže symbolizoval naději a štěstí pro nadcházející rok, ale zároveň představoval šanci přispět na velmi důležitou věc. Výtěžek z prodeje těchto čtyrlístků byl totiž věnován na podporu budování turistických tras přizpůsobených pro tělesně postižené. A lze s potěšením konstatovat, že sportovní komunita se opět ukázala v nejlepším světle – prodejem čtyrlístků bylo vybráno úctyhodných 2930 korun.

Silvestrovský běh v Chebu tak byl nejenom oslavou sportu a zdravého životního stylu, ale také příkladem vzájemné podpory. Ať už šlo o závodníky v běžeckých botách nebo rodiny s kočárky, každý, kdo se toho dne sešel na trati, byl součástí něčeho většího, než jen obyčejného běhu.

Oficiální fotogalerie akce: https://www.rajce.idnes.cz/rozbehnito/album/silvestrovsky-beh-s-rozbehnito-cz-2023